اسپیکر مانیتورینگ صدا را بدون افزودن افکتهای مختلف پخش میکند و به مهندسین صدا این اجازه را میدهد تا دقیقا همان صدای منبع را بدون هیچگونه اختلال یا تغییر قابل توجه گوش داده و پخش کنند.
اسپیکرهای مانیتورینگ در شکلها، اندازهها و انواع مختلفی در بازار به فروش میرسند و از همین رو بهتر است پیش از خرید بهترین اسپیکر مانیتورینگ با تمامی گزینهها تا جای ممکن آشنا باشیم.
اولین موردی که باید توجه زیادی به آن داشته باشید تقویت صدا است. سیگنالهای الکتریکی که از یک میکسر استودیویی خانگی یا رابطهای صوتی خارج میشوند قدرت زیادی ندارند و به همین دلیل اسپیکرهای مانیتورینگ نیز برای پخش این سیگنالها به یک تقویت کننده صدا نیاز دارند. انواع اسپیکر مانیتورینگ در دو نوع اکتیو و پسیو عرضه میشوند.
در نوع پسیو شما باید یک تقویت کننده را به طور جداگانه با اسپیکر هماهنگ کنید، ولی در نوع اکتیو نیازی به این کار نیست؛ چراکه اسپیکرهای مانیتورینگ اکتیو همراه با تقویت کننده داخلی عرضه میشوند.
نکته مهم بعدی چیدمان خود اسپیکرها است. یک اسپیکر دو کاناله از یک ووفر برای تولید صداهایی با فرکانس پایین و یک تیوتر برای تولید فرکانسهای متوسط و بالا استفاده میکند. در این نوع اسپیکر، سیگنالها توسط یک فیلتر کراس اور به باندهای بالا و پایین فرستاده میشوند. این نوع اسپیکرها معمولا قیمت پایینتری دارند.
در طرف دیگر اسپیکرهای ردهبالا که با قیمت بیشتری به دست کاربران میرسند از 3 یا 4 کانال استفاده میکنند تا با کمک درایوهای بلندگو بیشتر، فرکانسهای متوسط صدا که اهمیت بسیار زیادی دارند را به شکل جداگانه و با وضوح بیشتری پخش کنند.
به طور کلی هرچقدر اندازه اسپیکر بزرگتر باشد، قدرت آن نیز بیشتر و در نتیجه میتواند فرکانسهای بیس بیشتری را پخش کند. در این مورد اندازه اطاق شما و آکوستیک بودن آن بهتر میتواند اندازه اسپیکر را برایتان مشخص کند. یک اسپیکر بزرگ با صدای بسیار زیاد مناسب یک فضای کوچک نیست.
برد اسپیکر مانیتورینگ هم اهمیت زیادی دارد. بلندگوهای میدان نزدیک به گونهای طراحی شدند که در نزدیکی گوش شنونده قرار بگیرند. در حالی که مدلهای میدان متوسط میتوانند در فاصله دورتر و در فضاهای بزرگتری هم باشند. افزون بر این استودیوهای حرفهای معمولا دارای بلندگوهای غول پیکر و تمام میدان نیز هستند.